TELE-GONE

HUIDONEFFENHEDEN, PAK ZE AAN!

 

Huidoneffenheden nemen toe naarmate  we ouder worden. De meeste mensen worden geboren met een mooie zachte huid. Naarmate de jaren verstrijken komen er bobbeltjes en vlekjes op onze huid. Meestal zijn deze plekjes volstrekt onschuldig, maar veel mensen ervaren ze wel als cosmetisch storend.

Bij FAMOS BEAUTY kunnen we huidoneffenheden snel, effectief en nagenoeg pijnloos verwijderen zonder achterlating van littekens. Met behulp van een klein steriel naaldje en wat stroom krijgen deze een speldenprikje toegediend die warmte veroorzaakt waardoor deze verdwijnen. Dit voel je maar doet geen pijn, het voelt wat branderig.

Na de behandeling ontstaat er meestal een korstje deze valt er vanzelf af.

 

Welke huidoneffenheden kan FAMOS Beauty voor u verwijderen:

FIBROMEN

 

 

ANIOMEN

 

 

 

 

COUPEROSE/

TELEANGIECTASIEEN

 

 

 

 

 

 

 

SPIDER NAEVUS 

 

 

 

 

 

Fibromen (Steelwratjes) Kleine tot middelgrote goedaardige huidgezwelletjes. Ze hebben als kenmerk dat ze op te tillen zijn van de huid en zacht aanvoelen.

Aniomen (Bloedblaasjes) Kleine helder rode bultjes/puntjes een vaatafwijking waarbij zwak bindweefsel in de vaatwanden een rol speelt.Het bloed over vult als het ware de bloedvaatjes waardoor het gaat uitpuilen. Als gevolg hiervan ziet u kleine rode blaartjes op de huid verschijnen. Deze kunnen vlak of verheven zijn. 

Couperose/Teleangiéctasieén (Rode adertjes) Rode adertjes op wangen en neus. Een toename van kleine bloedvaatjes in het gezicht. In de huid ligt een wijd vertakt haarvatenstelsel dat is opgebouwd uit kleine bloedvaten. Onder invloed van warmte en koude sluiten of openen deze vaatjes zich, om het lichaam op temperatuur te houden. Als de bloedvaatjes beschadigen blijven zij open staan en stroomt er continu bloed doorheen. Ze worden dan zichtbaar als rode draadjes en spinnetjes die vlak onder de oppervlakte van de huid liggen.

Spider naevus Ook wel spinnenkop genoemd,  is een huidafwijking op de huid bestaande uit kleine bloedvaatjes die uit een centraal punt, vaak een bultje komen.

 


De behandeling kan niet de oorzaak van de roodheid wegnemen maar verwijdert de aanwezige rode adertjes.

 

De oppervlakkige bloedvaatjes in de huid verliezen hun elasticiteit waarna ze gaan verwijden. De exacte oorzaak van couperose is niet bekend, maar zeker is wel dat er een aantal factoren zijn die couperose kan beinvloeden:

* erfelijkheid, huidtype

* overmatige zonblootstelling

* temperatuurschommelingen

* alcoholgebruik en gekruid voedsel

* chronisch gebruik van corticosteroid bevattende cremes of zalven 

 

Contra-indicaties

Het ondergaan van een telegone behandeling wordt afgeraden in geval van :

* suikerziekte

* hartkwalen

* pacemaker

* ontstekingen

* gebruik van bloedverdunners

* Bij erg koude of te warme temperaturen ( onder de 6 graden of boven de 21 graden )

De bloedvaten kunnen dan namelijk niet herstellen.

( Wilt u toch graag een telegone behandeling afspreken overleg dan eerst met u arts )

 

Door het onmiddellijke effect van de behandeling kunt u vaak met een enkele behandeling al verlost worden van u ontsierende huidoneffenheid.

Roken en alcoholgebruik zorgt voor een minder herstel.

Bescherm u huid goed tegen de kou met de juiste produkten.

 

Behandeling

De telegone behandeling geeft direct resultaat zonder bijwerkingen. Bij fibromen lossen we het opperhuidweefsel op en maken eigenlijk expres een schaafwondje. Deze hebben de eigenschap zonder litteken te genezen. Na twee tot drie maanden zie je niet meer dat er een huidoneffenheid heeft gezeten.

 

Thuisadviezen

* Gedurende 48 uur na de behandeling u huid droog houden ( niet douchen, zwemmen). Het is handig om voor de behandeling u haar te wassen.

* De eerste week na de behandeling niet in de directe zon. Dit is nodig om eventuele       pigmentatie die kan optreden te voorkomen.

* Als het eventuele korstje er is afgevallen gebruik dan de eerste week een spf 30 of 50 als u naar buiten gaat.

* 1 week na de behandeling niet intensief sporten, niet op de zonnebank, zon of sauna.

Voor mensen met couperose is sauna bezoek over het algemeen af te raden.

* Geen creme gedurende 48 uur i.v.m het afsluiten van de huid, waardoor warmte vast wordt gehouden in de huid en het genezingsproces belemmert.

Gebruik ( na 48 uur ) een goede dagcreme om de huid te kalmeren en te beschermen tegen weersinvloeden.

* Vermijd huid irriterende middelen zoals zeep, alcoholische cleaner en peelende middelen

* Vermijd vaatverwijdende medicatie welke corticosteroiden bevatten.

 

De huid heeft tijd nodig om te genezen. Op zijn vroegst kan na 14 dagen verder behandeld worden. Vanwege een aanleg tot ontwikkeling van couperose wordt een onderhoudsbehandeling geadviseerd.

 

De herfst en de ( zachte ) wintermaanden zijn bijzonder geschikt voor de aanpak van storende huidoneffenheden. Als de zon niet of nauwelijks aanwezig is en de ergste koude niet aanwezig.

 


Wilt u meer weten over het verwijderen van huidoneffenheden en welke behandeling voor u geschikt is. Neem dan contact op voor meer informatie. 

 

Famos Beauty

Monique van Klink

Telnr. 06 - 21276312

 

Behandeling per 15 minuten € 35,- 

 

 


Getoonde afbeelding: FAMOS Beauty werkt met TELE-GONE van Bowie Medical B.V.